ACASA » CONCERTE » Concert aniversar CARGO 30 DE ANI, la Phoenix

Concert aniversar CARGO 30 DE ANI, la Phoenix

CONCERT CARGO 30 DE ANI. Una dintre cele mai cunoscute si apreciate trupe rock din Romania, CARGO aniverseaza 30 de ani de activitate, iar evenimentul este marcat si la Constanta, intr-un concert inedit in Club Phoenix.

Pizza Evo

Dupa showul Sold Out din toamna anului trecut, Noaptea Vrajitoarelor de la Arenele Romane si dupa multe alte showuri cu casa inchisa, CARGO vin sa ofere fanilor din Constanta un eveniment memorabil, unde marile surprize nu se vor lasa asteptate.

Sambata, 22 august, la Club Phoenix din Constanta vino sa iei parte la scrierea unei pagini importante din istoria rock-ului romanesc. Rezervari se pot face la numarul 0730 617 787

Scurt istoric al trupei Cargo

11214288_871513846256927_8376744939860984465_nTrupa Cargo s-a infiintat la Timişoara in toamna anului 1985. Prima componenta a fost formata din Carol Bleich – baterie, Octavian Iepan – chitara, Tibi Gajdo – chitara bass, Dinel Tollea – clape, Nae Ionel Tarnotzi – voce si Adi Barar – chitara. După plecarea din tara a lui Carol Bleich, in trupa a venit Peter Kocsef. La bass, in locul lui Tibi Gajdo, a venit Tibi Bako, iar Adrian Barar era solist si chitarist. Dupa putin timp, solist vocal a fost adus Leo Iorga, iar Cargo a inceput sa sustina concerte prin tara.

In 1992, Cargo a lansat primul album, “Povestiri din gara”. Tot atunci trupa a inceput colaborarea cu Ramon Radosav, care canta la vioara in spectacolele ei. Dinel Tollea a plecat si s-a stabilit în Elvetia, iar, dupa scurt timp, la clape, a venit Cristian Pup.

In mai 1995, a aparut al doilea album Cargo, editat si pe CD, denumit “Destin”. La putin timp dupa lansarea albumului, intr-o seara ploioasa, Ovidiu Ioncu (Kempes) a avut un accident grav cu motocicleta, din care a scapat cu bine.

In 1996, Cargo lanseaza un album de colinde realizat impreuna cu Corala Teofora din Timisoara.

Pe 5 decembrie 2003 se lanseaza cel de-al patrulea album, “Spiritus Sanctus”, sarbatorit cu un concert cu sala plina la Palatul Copiilor din Bucuresti. Albumul a fost lansat la sase luni dupa plecarea lui Kempes in strainatate, dupa ce Igrisan a reinregistrat toate partile vocale interpretate de acesta.

In anul 2005, Cargo obtine inca o data premiul pentru cea mai bună trupă rock la MTV Romanian Music Awards. Tot in acelasi an, formatia primeste discul de aur pentru vanzarile albumului “Spiritus Sanctus”. (sursa: mediafax.ro)

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?