ACASA » STIRI » Diverse » Ce risti daca stai o zi intreaga intr-o incapere cu AER CONDITIONAT

Ce risti daca stai o zi intreaga intr-o incapere cu AER CONDITIONAT

PERICOLE AER CONDITIONAT. Unele persoane petrec cel putin opt ore pe zi in bataia aerului rece si, de cele mai multe ori, acuza dureri de gat, urechi, cap sau spate. Cat de reale sunt aceste simptome si cata legatura au cu aerul rece?

Pizza Evo

aer-conditionat

Organizatia Mondiala a Sanatatii foloseste termenul de “sindromul cladirii bolnave” pentru persoanele care respira acelasi aer dintr-o cladire si experimenteaza simptome similare.

Un studiu francez din anul 2004 a scos la iveala ca 920 de femei care au lucrat in aceeasi cladire au avut de doua ori mai multe sanse sa ceara o zi libera sau sa viziteze un medic specialist ORL, transmite stritileprotv.ro

In plus, acestia au demonstrat ca aerul conditionat slabeste sistemul imunitar in fata virusurilor. Insa aparatul de aer conditionat nu doar raceste aerul, ci il si filtreaza – asa ca, teoretic, nu ar trebui sa te imbolnavesti.

Singura explicatie plauzibila pentru problemele de sanatate pe care o au persoanele care stau in aer rece au dat-o cercetatorii de la Universitatea din Cardiff: aparatul de aer conditionat usuca aerul cand il raceste, iar asta poate usca si mucoasele din urechi, nas si gat, iar asta favorizeaza dezvoltarea virusurilor.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?