ACASA » STIRI » Cat de rau poate sa-ti faca o cola?

Un studiu recent facut in Danemarca a evidentiat efecte grave ale consumului de sucuri acidulate. Pot provoca afectiuni periculoase si chiar obezitate. Afla din acest material care sunt riscurile majore la care te expui cand bei o cola sau orice alt suc acidulat.

Pizza Evo

Sucurile acidulate ingrasa organele! Studiul efectuat a scos a aratat ca bauturile acidulate contin cantitati mari de grasimi greu de detectat in organism. Intr-un experiment pe o durata de sase luni au fost inregistrate cresteri alarmante ale grasimilor depuse pe ficat si la nivelul sistemului osos. De asemenea, s-a constatat si o crestere a colesterolului.

In ceea ce priveste consumul de sucuri dietetice s-a demonstrat ca au alte efecte negative: indulcitorii artificiali sunt asociati cu afectiuni ale creierului si cu riscul crescut de diabet.

Cateva sortimente din brandurile populare contin uleiuri vegetale bromurate – substante ignifuge foarte toxice – pentru a mentine aroma artificiala. Acest ingredient poate cauza leziuni ale pielii, pierderi de memorie si tulburari nervoase.

Aceste ingrediente nocive, modificate genetic, au fost introduse pe piata in anii ’90, asa ca nu stim ce efecte devastatoare pot avea intr-un timp mai indelungat deoarece nu au putut fi testate in acest sens. Abia in timp vom cunoaste adevaratele riscuri la care ne expunem. Pana acum, aceste ingrediente au fost legate de afectiuni ale tractului digestiv, accelerarea efectelor imbatranirii.

Un alt studiu efectuat pe barbati in 2010 a aratat ca aceste bauturi pot duce la scaderea fertilitatii. La un consum de minim o cola pe zi cantitatea de spermatozoizi produsa scade cu minim 30%.

Speram ca aceste informatii te vor face sa te gandesti de cel putin 3 ori inainte sa bei sucuri carbogazoase. Pentru sanatatea ta ar fi bine sa bei mai multa apa plata si sucuri naturale, cel putin neacidulate.

 

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?