ACASA » STIRI » Muzica » “Balada” lui Ciprian Porumbescu si “Ciocarlia” lui George Enescu compuse de NICU COVACI?!?

61212522Probabil multora nu le vine sa creada, dar celebrul membru al formatiei Phoenix, Nicu Covaci, a ajuns sa fie platit de catre nemti pentru ca a compus “Balada” lui Ciprian Porumbescu si “Ciocarlia” lui George Enescu.

Pizza Evo

Se pare ca Nicu Covaci a declarat pe propria raspundere la GEMA, asociatia pentru drepturi de autor din Germania, ca el a compus cele doua capodopere ale muzicii clasice romanesti. In 1988, Nicu Covaci si Transsylvania Phoenix au scos pe piata din Germania discul “Ballade For You/The Lark”, compus din prelucrari ale “Ciocarliei” lui George Enescu si “Baladei” lui Ciprian Porumbescu. De 25 de ani Nicu Covaci isi asuma drepturile de autor pentru cele doua piese.

Potrivit Wikipedia, cele doua single-uri au fost produse de către Josef Kappl ṣi înregistrate împreună cu Heiner Lürig. Piesele au fost cântate de către Nicu Covaci la chitara ṣi de Josef Kappl la chitară bas, el ocupandu-se ṣi de aranjamentele muzicale ale pieselor.

61322141Firma producatoare “Extra Records & Tapes, Klaus Böhnke GmbH” a fost cea care le-a declarat atunci, la Gema, drept compoziṭii Nicolae Covaci.

Ulterior, artistul a declarat ca atribuirea acestor piese lui a fost gresit facuta de catre editorii discului. Nu a facut, insa, nicio miscare miscare pentru a indrepta aceasta greseala in acte, la Gema figurand in continuare el drept compozitor, dupa cum se vede in imaginea de mai jos!

Sursa: cancan.ro

 

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?