ACASA » STIRI » Au făcut 1,4 MILIOANE DE DOLARI cu o ceaşcă de cafea!

o-idee-de-afacere-intr-o-ceasca-de-cafea_size9Doi tineri americani căutau o idee de afaceri cu care să revoluţioneze piaţa din Statele Unite. Răspunsul l-au găsit chiar într-o ceaşcă de cafea. David Jackson (29 ani) şi prietenul sau din copilărie, Dave Petrillo (26 de ani), s-au gândit să dezvolte un produs dintr-un material care îşi schimbă starea în funcţie de temperatură.

Pizza Evo

“Într-o dimineaţă, mă găseam în rutina obişnuită. 20 de minunte consumate pentru a crea cafeaua perfectă, pentru ca apoi să fie prea fierbinte ca să o pot bea imediat, ori să aştept prea mult şi să se răcească. Apoi mi-am zis: E stupid, eu sunt inginer, ştiu clar cum să rezolv această problemă”, povesteşte David Jackson pentru site-ul www.wsj.com

I-a trimis imediat un mesaj lui Petrillo si a realizat ca de fapt se gandeau amandoi la aceeasi idee revolutionara: “De ce sa nu inventam un produs care sa mentina cafeaua la temperatura perfecta si sa nu ne mai frigem limba?” Zis si facut, iar pana de Ziua Recunostintei, cei doi au si creat prototipul Coffee Joulies — bile metalice de marimea unui cub de gheata, pline cu un material care sa schimbe automat temperatura lichidului. Odata ajunsa in ceasca de cafea, bila respectiva absoarbe caldura in exces pentru a raci bautura la 60 de grade. In cazul in care cafeaua devine rece, este eliberata caldura care o tine la temperatura ideala timp de 5 ore. Prototipul initial a fost facut din cupru nichelat, insa apoi s-au razgandit si au ales otelul inoxidabil.

In martie 2011, au lansat o campanie pe Kickstarter, pentru a strange bani pentru deschiderea firmei. Jackson a trimis trei email-uri catre bloguri specializate pe tehnologie, iar succesul nu s-a lasat asteptat. Aveau nevoie de 9.500 de dolari, dar au obtinut peste 300.000! O luna mai tarziu si-au lansat compania chiar in New York. In prezent, au vanzari de 1,4 milioane de dolari. Cei doi parteneri lucreaza full-time la Joulies si si-au propus sa mai inventeze cateva produse inedite.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?