ACASA » STIRI » Află cu ce aplicații îți recuperezi telefonul pierdut!

Un smartphone e mai mult decât un telefon la care vorbeşti. Pentru mulţi dintre noi, a devenit o parte indispensabilă din viaţa cotidiană, mulțumită agendei de evenimente, informațiilor financiare și a pozelor, adică lucruri care sunt greu de înlocuit dacă ni se fură sau pierdem telefonul.

Pizza Evo

Din fericire, cele mai multe smartphone-uri sunt echipate acum cu GPS, permițându-ți să le localizezi și (dacă nu ai cum să le recuperezi) să îți ștergi de la distanță informațiile personale din ele. Deși nu prea mai poți face multe odată ce ai rămas fără telefon, e bine să fii prevăzător. Instalarea unei aplicații care îți localizează telefonul te poate scuti de multe bătăi de cap pe viitor, arată ehow.com.

Iphone
Pentru utilizatorii de iPhone, aplicația “Find My iPhone” e ceva ce trebuie neapărat instalat. Aplicația este gratuită și, cu ajutorul ei, poți afla localizarea aproximativă a telefonului, poți trimite un mesaj către el, chiar dacă e închis, poți schimba parola și îl poți bloca pentru ca nimeni să nu îți poată accesa informațiile private. De asemenea, poți reseta telefonul pentru a reveni la setările din fabrică, înlăturând toate datele personale, pozele și clipurile, dacă ești sigur că nu mai ai cum să îl recuperezi.

Setarea e simplă, cauți în meniu: “Settings | Mail, Contacts, Calendars | iCloud | Account” și te loghezi apoi cu ID-ul Apple. Apoi, caută opțiunea “Find My iPhone”. Dacă pierzi vreodată telefonul, loghează-te pe iCloud.com și dă click pe “Find My iPhone” pentru a începe localizarea.

Android
Pentru utilizatorii de Android există multe aplicații de acest gen din care pot alege. Printre ele, “Plan B”, dezvoltat de Locator Labs, este un program pe care îl poți instala chiar și după ce ți-ai pierdut telefonul. Telefoanele cu Android îți permit să instalezi aplicații direct pe telefon de pe site-ul Google Play. Tot ce trebuie să faci este să instalezi “Plan B” de pe Google Play pe telefonul pe care încerci să-l localizezi, după care să îți verifici contul de Gmail.

Aplicația îți va trimite un e-mail cu locația în aproximativ 10 minute, după care vei primi tot din 10 în 10 minute câte un e-mail cu locația, indiferent că aceasta se schimbă sau rămâne aceeași. De asemenea, poți trimite de pe orice alt telefon un SMS cu textul “Locate” către telefonul tău, pentru a primi înapoi un SMS cu adresa la care se află telefonul pierdut.

BlackBerry
Pentru BlackBerry există aplicații precum “BlackBerry Protect”, disponibil pe BlackBerry App World. Aplicația îți permite să localizezi aparatul, să trimiți mesaje și să ștergi de la distanță date din telefonul pierdut. Îți mai permite, de asemenea, să salvezi în altă parte, tot de la distanță, informații importante din telefon: SMS-uri, agenda de contacte, agenda de evenimente, făcând astfel mai ușor transferul de date către un alt telefon.

Alte opțiuni
Dacă folosești un telefon mai vechi care nu e compatibil cu niciunul din serviciile de mai sus, nu dispera. Producători precum AT&T, Sprint și Verizon oferă și ei servicii de localizare care te pot ajuta să îți găsești telefonul pierdut. În cazul lor, trebuie plătită o taxă lunară. Deși nu sunt la fel de precise precum GPS-urile, aceste servicii pot oferi o asistență suficient de bună dacă ții cu tot dinadinsul să îți regăsești telefonul.

Sursa: money.ro

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?