ACASA » STIRI » Diverse » 10 ANI DE INCHISOARE daca esti prins baut la volan! Noi modificari pentru CODUL RUTIER

10 ANI DE INCHISOARE daca esti prins baut la volan! Noi modificari pentru CODUL RUTIER

MODIFICARI COD RUTIER. Soferii care se urca la volan sub influenta bauturilor alcoolice risca 10 ani de inchisoare. Un deputat a propus noi modificari ale Codului Rutier, cerand inasprirea pedepselor pentru incalcarea regulilor.

Pizza Evo

Deputatul Tudor Ciuhodaru sustine ca aplicarea unor pedepse mai mari ar duce la scaderea numărului accidentelor rutiere provocate de acestia, transmite romaniatv.net

Ciuhodaru propune ca pedeapsa in cazul unui sofer care provoaca un accident dupa ce s-a urcat baut la volan sa ajungă la 10 ani de inchisoare. Pentru alcoolemia penala, deputatul sustine ca permisul trebuie suspendat intre 5 si 10 ani, iar dacă soferul va repeta infractiunea, permisul sa fie suspendat pentru inca 10 ani.

In cazul contraventiilor legate de alcool, permisul ar urma sa fie suspendat pana la un an. In opinia parlamentarului, inasprirea pedepselor ar conduce la o scadere cu 20% a ratei soferilor care se urca bauti la volan.

Totodata, Tudor Ciuhodaru a depus si proiectul de lege prin care pedepsele pentru viol sa fie similare celor pentru crima. Conform proiectului, pedeapsa pentru viol poate ajunge la 25 de ani de puscarie sau inchisoare pe viata.

Articol complet AICI

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?