ACASA » STIRI » „Fata cu cărămida-n gură”, o lecție de tandrețe, pe scena de la Café d’Art

Duminică seara, în premieră pe scena din Constanţa, s-a jucat la Café d’Art piesa de teatru „Fata cu cărămida-n gură”, de Theo Herghelegiu. Ce reprezintă acest proiect pentru Adelaida Zamfira, care au fost sentimentele trăite pe scenă, dar şi cu ce spectacole va reveni actriţa pe scena de la Café d’Art, în rândurile care urmează:

Pizza Evo

„Fata cu cărămida-n gură”, un proiect de suflet pentru Adelaida Zamfira

„Această piesă s-a născut la Teatrul Foarte Mic. Am rugat-o pe Theo Herghelegiu să vină la repetițiile pentru „Hamlet – un exercițiu”, un alt spectacol în care joc, în regia Lilianei Pană. Atunci i-am spus că îmi doresc foarte mult să lucrez cu ea, pentru că ne cunoștem de mulți ani și nu am reușit să lucrăm împreună. Mi-a spus că va scrie un text pentru mine, iar peste două săptămâni m-a sunat și mi-a spus că mi-l trimite. Am râs, de când am citit titlul, pentru că știu cât de bine scrie Theo, pe care o consider unul dintre cei mai buni dramaturgi români contemporani. <<Fata cu cărămida-n gură>> este o lecție despre tandrețe, așa am putea-o numi în câteva cuvinte, pentru că trăim într-o lume în care uităm un lucru esențial: uităm să fim tandri. Această poveste prezintă întâlnirea dintre un câine și o traducătoare, o femeie extrem de singură, care a uitat ce înseamnă tandrețea și o descoperă alături de un animal. Când oamenii latră și mușcă, animalele vorbesc. Theo a pus în scenă această lecție despre tandrețe într-un moment în care era foarte mare nevoie de acest lucru.

Mereu mi-am dorit să joc alături de colegi pe care îi cunosc. Printre aceştia se numără și Cristian Toma, alături de care am mai jucat cu ceva ani în urmă, și pe care m-am bucurat să îl reîntâlnesc pe scenă. De asemenea, în cadrul acestui proiect am descoperit o actriță extrem de talentată și un om deosebit – Adriana Pârvu. Eu iubesc foarte mult teatrul independent  pentru că îți oferă posibilitatea să te întâlnești cu colegi pe care îi admiri și alături de care poți realiza lucruri deosebite. Cred că echipa contează extraordinar de mult într-un proiect independent și am norocul să am alături de mine foști colegi de facultate, care sunt actori și oameni deosebiți”.

Publicul de la Café d’Art Scena, sensibil la subtilităţile spectacolului

„Mă bucur că am cunoscut aici un public extraordinar, am simțit că le-a plăcut spectacolul. Am avut mari emoții, pentru că nu am mai jucat în Constanța până acum și mă bucur că oamenii au venit în număr mare să vadă această piesă. Am senzația că publicul a prins anumite subtilități la care eu m-am gândit, dar care uneori sunt trecute cu vederea, deși sunt extrem de importante. Ne bucurăm de fiecare dată când mergem prin țară, pentru că reacțiile publicului din afara capitalei sunt total diferite față de cele ale bucureștenilor”.

Foarte curând, din nou pe scena de la Café d’Art

„Mă voi întoarce în această lună la Café d’Art Scena cu un alt proiect, intitulat <<Alt bărbat, altă femeie>>, un spectacol în limbaj non verbal, despre care noi spunem că este fără vorbe inutile. Sper că publicul va gusta această piesă, care vorbește despre relația de cuplu. Cei 11 ani petrecuţi în compania Passe – Partout, înființată de către Dan Puric, reprezintă pentru mine a doua școală de actorie. Pe 8 decembrie împlinim 10 ani de când jucăm acest spectacol cu sala arhiplină. Mă bucur foarte mult că am ocazia să lucrez atât în <<teatrul cu vorbe>>, cât și în acest limbaj nonverbal, care transmite foarte multe emoții, dincolo de cuvânt”.

Realizat de Cristina Lazar

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?